Plastflaskor

Standard

Just nu funderar jag lite över plastflaskor. I många stora asiatiska länder slängs en massa plastflaskor direkt i havet. Dessa flaskor åker sedan med havsströmmar till öar i Stilla havet. Nu senast hörde jag att en ö i Stilla havet har den största ansamlingen plastflaskor på stränderna som man hittills har sett. Ön Hawaii har även den en stor ansamling plastflaskor som sköljs upp på reven med havsströmmar. Hawaii är inte längre så där sagolikt vackert som man ser i turistinformationen. Hawaii är fullt med plastflaskor.

Vidare smulas en del av plastflaskorna ned till små, små korn av plast som hamnar i sanden på öarna. Fåglar och fiskar får i sig plastbitarna eftersom de tror att det är mat. Man har dissekerat döda fiskar och fåglar och då har man hittat stora mängder plastbitar i deras magar. I de större djurens magar t.ex. delfiner och valar hamnar sedan den största mängden plast. Detta p.g.a. att de är högst upp i näringskedjan.

Vidare slängs en stor mängd plastpåsar överallt. De öppnade magen på en ko i Indien. Denna ko hade ungefär 40 stycken plastpåsar i magen som man plockade bort. Dessutom snor valarna in sig i gamla fisknät som flyter omkring i havet.

Man undrar vart världen är på väg. Jorden ser inte ut som den gjorde förut. Den är full med skräp och avfall överallt. Vad kan man göra då? Undrar man då. Jag Blondinberit tror att det bästa man kan göra är att se över sina egna sopor först. Sedan får man hoppas att de hittar på några knep. Knep som att plocka upp gamla plastpåsar och att inte kasta PET-flaskor i havet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s